Autorizație de intervenție în cazul unuia dintre urșii din Ciucul de Sus

Documentul a fost eliberat după o lună și jumătate

(0 Votări)15 vizualizări

„Eliberarea autorizației de intervenție este încă o dovadă că drumul făcut la București nu a fost în zadar”, a afirmat Borboly Csaba referitor la eliberarea în data de 25 iulie de către Ministerul Mediului, a autorizației de intervenție în cazul unui urs care a provocat daune materiale și a atacat o persoană. Bucurie dulce-amară, dat fiind faptul că la hotarul dintre localitățile Dănești și Mădăraș, doi urși au atacat trei persoane, pustiit mai multe zeci de oi, autorizație acordându-se pentru intervenție în cazul unui urs. Conform relatărilor directorului asociației de vânătoare din zonă, este vorba de două animale periculoase, care la auzul prezenței oamenilor, nu numai că nu se tem, ci atacă, fapt nespecific animalelor sălbatice.

După cum v-am informat, la o stână din apropierea localității Dănești, în data de 24 iunie, a fost rănit la ambele membre inferioare un cioban (http://judetulharghita.ro/stiri/scrisoare-deschisa-catre-doamna-ministru-reintroducerea-cotei-de-recoltare.html). De atunci și la Mădăraș a fost înregistrat un atac al ursului, numărul victimelor în zonă ridicându-se la trei persoane. Oamenii locului vorbesc de existența a doi urși care provoacă daune. Ca urmare a acestor evenimente s-a organizat protestul care a avut loc la București în data de 5 iulie (http://judetulharghita.ro/stiri/decizie-ministeriala-cu-privire-la-ursii-periculosi.html). Reprezentanții autorităților locale din județ au participat și la dezbaterile publice cu privire la emiterea ordinului ministerial. O astfel de întâlnire a fost și cea organizată vineri, 21 iulie, când la ministerul Mediului chiar și reprezentanții organizațiilor de protecție a mediului au fost de acord că este nevoie de intervenția urgentă în cazul exemplarelor care reprezintă pericol pentru viața și proprietățile oamenilor (http://judetulharghita.ro/stiri/reprezentantii-administratiilor-locale-din-harghita-vor-mai-merge-inca-o-data-la-bucuresti.html ).

Responsabilă în privința intervenției este Asociația de vânătoare Nimród din Dănești, urmând derularea unei proceduri care va dura o mai lungă perioadă de timp, până la extragerea exemplarului care creează probleme.

Despre acest subiect puteți afla mai multe accesând: http://judetulharghita.ro/daune.html, respectiv https://www.facebook.com/judetulharghita.

Miercurea Ciuc, 26 iulie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2018»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774