Cea mai scurtă cale în vederea reabilitării patinoarului din Gheorgheni

Consiliul județean dorește să sprijine administrația locală din fondul de rezervă

(0 Votări)22 vizualizări

„Calea de urmat este cea despre care am vorbit în prealabil și anume, administrația locală din Gheorgheni va fi sprijinită de Consiliul Județean Harghita în vederea reabilitării acoperișului patinoarului din localitate, prin alocarea de sume din fondul de rezervă al instituției”, a afirmat Borboly Csaba, președintele consiliului județean cu ocazia întâlnirii cu primarul orașului Gheorgheni, Nagy Zoltán care a avut loc miercuri, 19 aprilie. Președintele consiliului județean a înmânat conducerii orașului scrisoarea prin care solicită clarificarea situației în ceea ce privește acoperirea costurilor reabilitării acoperișului patinoarului din localitate, în proporție de 58 la sută, dar la întânirea de astăzi s-a stabilit ca pe baza documentației prealabil întocmită de administrația locală să se continue procedura de achiziție publică și lucrările demarate, iar consiliul județean va sprijini financiar administrația locală.

Borboly Csaba a menționat că în conformitate cu opinia sa exprimată în prealabil, se continuă demersurile de reabilitare a patinoarului. Conform legislației în vigoare, consiliul județean poate sprijini administrația locală din fondul de rezervă. Datorită părerilor contradictorii în acest sens s-a pierdut o lună, deoarece procedura ar fi putut fi demarată mai curând, prin invocarea situației de urgență.

„Ne dorim ca reabilitarea acoperișului patinoarului să nu stagneze din cauze birocratice sau din lipsa de fonduri, de aceea propunem rezolvarea situației prin sume provenind din fondul de rezervă al consiliului județean. Ne dorim ca Gheorgheniul să se dezvolte. Nu contează cine ce spune, ci ceea ce face. Și până acum am încercat să găsim soluții în vederea reabilitării acoperișului, deoarece ne dorim să dăm o mână de ajutor în rezolvarea problemelor cu care se confruntă orașul și zona. Putem realiza în comun ceea ce ne-am propus, poate chiar în acest an”, a spus Borboly Csaba.

De asemenea, președintele consiliului județean a ținut să menționeze că propunerea sa se bazează pe consultarea prealabilă a juriștilor și economiștilor, pe vizitele personale efectuate la fața locului, numeroasele consultări cu primarul localității Gheorgheni. S-a solicitat și opinia prefecturii în acest sens, au fost organizate mai multe întrevederi cu juriștii și specialiști în domeniul investițiilor. Borboly Csaba a conchis că singura variantă pe care o consideră acceptabilă în această situație este cea care nu poate fi contestată din punct de vedere economic, tehnic sau juridic și care poate fi implementată într-o perioadă scurtă de timp.

„Consider că acesta nu este loc pentru populism și promisiuni nefondate, deoarece trebuie să luăm decizii responsabile prin intermediul cărora nu numai administrația locală, ci și comunitatea de hochei din zona Gheorgheni să poată să se dezvolte în perioada care urmează. Știu câtă popularitate s-ar câștiga dacă am afirma că totul se va rezolva în scurt timp, iar mai apoi am da vina pe prefectură, articole din legi sau greutăți financiare și am spune că acestea au reprezentat o piedică în rezolvarea problemei. Locuitorii din Gheorgheni merită să luăm decizii bine documentate și fundamentate. Propunerea mea este în concordanță cu cele mai sus amintite și documentele anexate relevă acest fapt și reprezintă munca întreprinsă în ultima vreme în acest sens”, a conchis președintele consiliului județean. Totodată, a adăugat că asociația de dezvoltare comunitară înființată de către consiliul județean și cel local, în vederea funcționării patinoarului trebuie să-și înceapă activitatea, deoarece trebuie avută în vedere și perioada care va urma după reabilitarea patinoarului.

Primarul orașului Gheorgheni, Nagy Zoltán a afirmat că se depun eforturi în vederea demarării cât mai urgente a procedurilor de reabilitare, iar pe parcurs se vor găsi sursele de finanțare, împreună cu instituția consiliului județean. Perioada de reabilitare a patinoarului este preconizată a dura patru luni.

Au prezenți la întâlnire Bajkó Tibor, membru al conducerii Asociației Arbor, Bencze Attila, membru al conducerii Progym SK, respectiv Barabás Csaba, director în cadrul cabinetului președintelui consiliului județean.

Despre demersurile făcute în vederea dezvoltării zonei Gheorgheni puteți afla mai multe, accesând următorul link: http://judetulharghita.ro/stiri/se-va-infiinta-un-incubator-de-afaceri-la-gheorgheni.html.

Miercurea-Ciuc, 19 aprilie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774