Discuție privind cota de intervenție în cazul urșilor periculoși

Borboly Csaba: Deși subiectul a dat naștere multor legende urbane, viața oamenilor este în peric 

(0 Votări)15 vizualizări

Referitor la cota de intervenție privind urșii periculoși au apărut discuții în urma denunțului formulat la DNA împotriva ministrului mediului, Grațiela Gavrilescu.

Potrivit acuzației Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) ministrul prin ordinul dat încalcă tratatul internațional 2004/205 prin care se garantează protecția urșilor și lupilor.

Potrivit declarației președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba de la București sunt puse în mod constant în pericol vieți omenești, deorece în timp ce se discută pe marginea ordinului de ministru, victimele umane și pagubele majore provocate de urși sunt uitate. Conform înștiințării președintelui consiliului județean în data de 7 septembrie a avut loc un nou atac la marginea localității Mădăraș Ciuc, unde ursul a ucis o vacă pe câmp.

În viziunea președintelui consiliului județean comunitatea vânătorească își asumă o mare responsabilitate având în vedere faptul că după emiterea ordinului de ministru nu s-a înregistrat cererile de intervenție, tocmai de aceea Borboly Csaba printr-o scrisoare adresată șefilor asociațiilor de vânători, precum și primăriilor solicită să treacă urgent la întocmirea documentelor necesare și să ceară intervenție în cazul animalelor periculoase. Contrar zvonurilor vehiculate ordinul de ministru nu se referă doar la capturarea în vederea relocării lor, pot fi recoltate și prin metoda „la pândă” în caz de necesitate.

În paralel cu apariția ordinului de ministru din data de 5 septembrie s-a trimis o petiție avocatului poporului prin care se solicită intervenția acestuia în vederea soluționării situației.

În urma pagubelor și atacurilor provocate de urși s-au iscat multe controverse. Potrivit dl-ui Borboly Csaba pe marginea problemei au apărut multe opinii eronate.

Conform opiniei publice multitudinea atacurilor și pagubelor provocate de urși poate fi pusă pe seama defrișării excesive, opinia însă este infirmată inclusiv de șeful consiliului județean.

Miercurea Ciuc, 8 septembrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«mai, 2018»
lmmjvsd
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774