La Șoimușu-Mic s-a adoptat strategia de dezvoltare a județului Harghita

Au fost adoptate și două hotărâri de principiu la ședința consiliului județean

(0 Votări)38 vizualizări

„Faptul că s-a adoptat strategia de dezvoltare a județului în cea mai vestică localitate, are o valoare simbolică. Deși strategia a fost finalizată în urmă cu ceva vreme, acum  a fost posibilă adoptarea acesteia. Începând de astăzi, utilizăm în mod oficial această strategie a cărei scop principal este punerea în acord și fortificarea activității, proiectelor și inițiativelor demarate în acest sens”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, la ședința ordinară care a avut loc joi, 26 ianuarie, în localitatea Șoimușu-Mic.

Cei prezenți la ședință au fost salutați de primarul comunei Săcel, Nagy Lajos, iar la ședință au fost prezenți Hegedüs Béla, viceprimarul localității Vețca (județul Mureș) și Rafai Emil, primarul orașului Cristuru-Secuiesc. Borboly Csaba în discursul său a menționat că s-a decis ca ședința să aibă loc în această localitate pentru a putea vedea la fața locului problemele cu care se confruntă localnicii. „Și deși vorbim de una dintre cele mai îndepărtate localități, primarul de aici este una dintre persoanele care vine la sediul consiliului județean de cele mai multe ori”, a afirmat președintele.

Ședința a avut loc în această localitate la propunerea vicepreședintelui Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna Botond. Printre hotărârile adoptate în cadrul ședinței se numără și cea care face referire la semnarea unui contract de colaborare cu orașul Miercurea-Ciuc pentru renovarea drumului care duce la heliportul din localitate și care va contribui la asigurarea decolării în condiții meteo neprielnice. S-au ales și șase noi membri în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), dintre consilierii județeni. La cârma Agenției de Dezvoltare a Județului Harghita a fost numit Lukács Zoltán Levente, astfel o parte din atribuțiile fostei camere agricole vor fi preluate de sus-amintita agenție. În scopul reabilitării unei porțiuni de 1,2 kilometri a drumului județean 134C din Bulgăreni, s-a semnat contractul de colaborare cu localitatea Lupeni. S-a adoptat și hotărârea în ceea ce privește alimentarea cu apă și energie electrică a incubatorului de afaceri Harghita Business Center, respectiv hotărârea cu privire la alimentarea cu energie electrică a Băilor Madicsa, aparținătoare localității Cârța.

În ceea ce privește programul laptele și cornul, se caută o soluție pentru ca să nu existe întreruperi de furnizare a produselor în perioada dintre semnarea contractului și achitarea garanției de către firma câștigătoare. De asemenea, s-a adoptat o hotărâre de principiu și în ceea ce privește reabilitarea drumului județean 134 care leagă localitatea Uilac de județul Mureș. În acest sens se dorește elaborarea proiectului de reabilitare, în cel mai scurt timp.

Președintele consiliului județean a afirmat în legătură cu strategia de dezvoltare județeană că prin intermediul acesteia este posibilă atragerea cât mai multor fonduri europene în județ. Conform sistemului de proiecte al Uniunii Europene, dacă în strategia de dezvoltare a unei zone sunt incluse viziunile europene, atunci se vor acorda mai multe fonduri. Mulțumită acestei situații, dacă strategia este bine gândită, atunci atrage proiectele bune. „Consider că a avea în vedere proiecte a căror derulare se întinde până în anul 2020, este un lucru benefic și noi nu ne dorim ca la Șoimușu-Mic să ne fie un capăt de drum, ci să fie o localitate de trecere, plină de vitalitate. Am convingerea că hotărârile pe care le-am adoptat vor fi în beneficiul localităților județului”, a spus președintele consiliului județean.

 

Miercurea-Ciuc, 26 ianuarie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774