Legătură și mai strânsă cu județul Mureș

Au fost scoase la licitație publică lucrările de proiectare și execuție ale drumului județean 136A

(0 Votări)19 vizualizări

În decursul anilor trecuți pe porțiunea de drum județean DJ 136A dintre localitatea Crișeni și limita cu județul Mureș s-a intervenit doar cu lucrări de întreținere, starea tehnică a drumului fiind necorespunzătoare atât din punct de vedere al suprafeței de rulare, cât și din punct de vedere al elementelor de siguranța circulației.

„Conectarea prin drumuri practicabile a localităților de pe cele două părți ale graniței dintre județe trebuie să reprezinte o prioritate. Acest demers va avea efecte pozitive asupra relațiilor de familie, celor economice, viața de zi cu zi a locuitorilor, respectiv se va relansa turismul, atracțiile turistice vor fi mai accesibile pentru cei care doresc să viziteze zona” a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita cu privire la reabilitarea drumului județean 136A între localitățile Crișeni și limita cu județul Mureș. Lucrările de proiectare și reabilitare au fost publicate în sistemul național de achiziții publice (SEAP) în cursul zilei de 2 august. Firmele interesate sunt îndemnate să depună documentația până la data de 23 august, ora 15,00. Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.629.535 lei. Dacă procedura de achiziții nu va fi contestată, urmează ca lucrările să fie demarate în cursului acestui an.

„Deși specialiști din cadrul consiliului județean au întocmit documentația, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a solicitat o serie de modificări ale strategiei elaborate astfel ca la procedură să depună acte doar acele firme serioase. Este nevoie de crearea condițiilor necesare ca tinerii să se întoarcă pe tărâmurile natale, iar construirea drumurilor contribuie la aceste demersuri” a afirmat Borboly Csaba. Acesta a mai adăugat că se dorește ca în acest an să se semneze contractele de execuție pentru cât mai multe lucrări de reabilitare, iar unde este posibil să se și demareze lucrările de reabilitare.

Informații cu privire la procedura de achiziții publice puteți găsi accesând: http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/achizitiipublice.

Miercurea Ciuc, 7 august 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2018»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774