Nu există pericol de epidemie la Șumuleu-Ciuc

Pelerinii sunt așteptați la sărbătoarea Rusaliilor 

(0 Votări)25 vizualizări

Luând poziție față de știrile apărute, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a atras din nou atenția în legătură cu faptul că nu există pericol de epidemie în zona noastră. Acesta s-a întâlnit cu Tar Gyöngyi, directorul Direcției Județene de Sănătate Publică și preotul franciscan Urbán Erik, unul dintre principalii organizatori ai pelerinajului de Rusalii de la Șumuleu-Ciuc, pentru a discuta în legătură cu presupusa epidemie de rujeolă, subiect mediatizat în presă. Directorul direcție de sănătate publică a afirmat că într-adevăr există un focar de infecție în rândul comunității rome de la Șumuleu-Ciuc, acesta fiind subiectul mediatizat de presă, însă nu este vorba despre o epidemie și nu este motiv de panică.

„Nu este epidemie, majoritatea locuitorilor din județ este vaccinată împotriva rujeolei. Totodată, nu vor fi schimbări în programul pelerinajului, nefiind necesară luarea măsurilor speciale”, a afirmat Tar Gyöngyi. Aceasta a menționat că din partea direcției s-a emis o atenționare în legătură cu focarul de infecție de la Șumuleu-Ciuc, însă nu este motiv de panică, deoarece 18 copii infectați au fost internați în spital, restul membrilor familiilor fiind vaccinați. În același timp, a atras atenția că în cazul maselor mari de oameni, epidemiile, în general, pot fi luate în considerare, însă mare parte a populației a fost vaccinată. În cazul acelor persoane despre care nu sunt informații concrete dacă au fost vaccinate, acestea sunt sfătuite să nu interacționeze cu mase mari de oameni.

În opinia preotului franciscan, Urbán Erik în fiecare an se ivesc situații neprevăzute, însă pelerinii sunt îndemnați, ca pe propria răspundere, să participe la pelerinajul de Rusalii.

„Pregătirile se desfășoară fără probleme, pelerinii sunt așteptați cu drag, iar locul de pelerinaj este pregătit în mod corespunzător, la fel ca și în anii trecuți, pentru a putea primi numărul mare de oameni”, a afirmat preotul franciscan. Urbán Erik și președintele consiliului județean sunt de părere că zvonurile nu ar trebui să pericliteze sărbătorirea Rusaliilor.

Borboly Csaba a spus că nu este de bun augur pentru regiune crearea unei stări de spirit negative care să umbrească evenimentele organizate cu ocazia acestei sărbători.

„Este mai mare probabilitatea ruperii unui picior, decât a contactării rujeolei, la pelerinajul de la Șumuleu-Ciuc”, a afirmat președintele consiliului județean.

Miercurea-Ciuc, 31 mai 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774