Pași înainte pentru siguranța vieții omenești

A fost extras din fondul forestier acel urs care amenință siguranța locuitorilor

(0 Votări)16 vizualizări

După cum am informat zilele trecute, în data de 25 iulie Ministerul Mediului a emis autorizație de intervenție în cazul unui urs care a provocat mai multe daune în hotarul localității Dănești, rănind grav o persoană. 

Astfel, în cursul nopții de 5 spre 6 august, reprezentanții Asociației de vânătoare Nimrod din Dănești au extras din fondul de vânătoare unul din cei doi urși care în perioada care a trecut au atacat trei persoane și prădat zeci de animale sălbatice.

„Urșii care ataca omul reprezintă un pericol pentru populație, fapt care a fost recunoscut și de reprezentanții organizațiilor de protecție a mediului. După cum a menționat și ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu, în situații de urgență în care urșii atacă direct omul, aceia trebuie extrași”, a menționat Borboly Csaba.

Consiliul Județean Harghita a demarat o campanie prin care solicită sprijinul locuitorilor din județ în procesul de raportare a daunelor cauzate de animalele sălbatice. În vederea soluționării cât mai eficiente a acestor daune, toți cei păgubiți sunt rugați să atașeze fotografii, respectiv materiale video și să le transmită la adresa de e-mail daune@judetulharghita.ro .

Despre campania sus-amintită puteți afla mai multe accesând: http://judetulharghita.ro/daune.html , respectiv https://www.facebook.com/judetulharghita .

Miercurea Ciuc, 7 august 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2018»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774