Se află în dezbatere publică bugetul propriu al Consiliului Județean Harghita

S-a semnat înțelegerea de colaborare cu județul Vas

(0 Votări)15 vizualizări

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita care a avut loc în data 7 martie, s-a semnat înțelegerea de colaborare între județul Harghita și județul Vas din Ungaria. Oaspeții, Majthényi László și Kondora Bálint, președintele, respectiv vicepreședintele consiliului au făcut o prezentare generală, a resurselor, respectiv turismului din județul Vas.

Cât privește bugetul de venituri și cheltuieli al județului Harghita, Borboly Csaba a menționat faptul că informațiile cu privire la investițiile preconizate a fi realizate în acest an sunt accesibile locuitorilor și pe site-ul http://investitii.judetulharghita.ro/nota-de-fundamentare-cjh. Astfel până joi, 9 martie, se află în derulare procesul de consultare publică și i-a îndemnat pe locuitori să-și exprime punctul de vedere și propunerile referitoare la investițiile care urmează a fi realizate din bugetul județean. „Această platformă care a fost lansată cu ocazia procesului de echilibrare bugetară, va fi dezvoltată în continuare și reprezintă o bază de date pentru următoarele investiții. Locuitorii județului vor avea astfel ocazia să-și exprime opinia în ceea ce privește modalitatea în care vor fi cheltuiți banii publici. Prin acest portal, ne dorim asigurarea transparenței decizionale și diminuarea birocrației”, a afirmat Borboly Csaba. În ceea ce privește bugetul consiliului județean din acest an, acesta a precizat că este mai mic decât cel de anul trecut, iar vineri așteaptă aleșii partidelor reprezentate în consiliul județean, la o dezbatere finală în acest sens.

Barabás Csaba, director în cadrul cabinetului președintelui consiliului județean a făcut o prezentare a portalului în discuție și a menționat că acesta se dorește a fi o bază de date utilizabilă în cazul investițiilor viitoare, pe care locuitorii județului să o poată accesa în vederea obținerii unei imagini asupra dezvoltărilor, investițiilor realizate în județ.

Miercurea-Ciuc, 7 martie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774