Se va înființa un incubator de afaceri la Gheorgheni

Se dorește accesarea de fonduri europene pentru finanțare

(0 Votări)28 vizualizări

„Vrem să dezvoltăm zona Gheorgheni”, a afirmat Borboly Csaba, președintele consiliului județean la întâlnirea care a avut loc în data de 6 aprilie și la care au fost prezenți primarul orașului, Nagy Zoltán și parlamentarul Bende Sándor. Aceștia au concluzionat că decizia a fost luată de către administrația locală și cea județeană, astfel ca asemenea incubatorului de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc, și la Gheorgheni să fie demarată o investiție care să faciliteze activitatea sferei antreprenoriale. Lőrinczi Margit, conducătorul biroului teritorial județean al Agenției de Dezvoltare Regională Centru a spus că în curând va fi lansat în cadrul instituției un concurs de proiecte care va oferi finanțare cuprinsă între două sute de mii și șapte milioane de euro. Proiectele trebuie depuse în șase luni de la lansarea concursului.

Nagy Zoltán a afirmat că se dorește ca orașul să redevină forța Bazinului Gheorgheni, iar incubatorul de afaceri ar contribui din plin la sprijinirea firmelor locale. S-a concluzionat de către cei prezenți ca pregătirile în acest sens să fie demarate după sărbătorile pascale.

O altă investiție importantă pentru oraș și regiune este reabilitarea patinoarului, iar în acest sens, pentru început, se dorește refacerea acoperișului cu sprijinirea financiară a consiliului județean și al celui local, în proporție de 42, respectiv 58 la sută. Borboly Csaba a comunicat cu această ocazie, că s-a emis în cursul zilei de azi dispoziția prin care vicepreședintele consiliului județean, Barti Tihamér va coordona procedura cererii de finanțare UE în cadrul Programului Operațional Regional pentru continuarea reabilitării patinoarului.

„Există posibilitatea accesării, în paralel a fondurilor europene, iar acest fapt nu exclude ca reabilitarea să fie continuată prin colaborarea dintre consiliul județean și cel local”, a afirmat președintele consiliului județean.

S-a menționat de asemenea, că după refacerea acoperișului, se pot demara lucrările de reconstrucție a tribunei și modernizare a celorlalte părți ale patinoarului.

Miercurea-Ciuc, 6 aprilie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774