Secuii la ce-a de a 40-a ediţii a târgului de turism de la Budapesta

(0 Votări)18 vizualizări

Standul Ţinutului Secuiesc este şi acesta prezent la cea mai mare manifestare turistică din Ungaria, care se desfăşoară în perioada 3–5 martie. La Târgul Internaţional de Turism de la Budapesta – „Utazás 2017”, asociaţiile de turism din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş promovează ofertele turistice din această regiune.

În cadrul manifestării ajunsă la cea de-a 40-a ediţie, la Complexul Expozițional Hungexpo din Budapesta, vizitatorii pot alege dintre ofertele prezentate de 300 de expozanţi din 23 de ţări. Pe lângă reprezentarea la nivel naţional, asigurată de Ministerul Turismului din România, este important ca Ţinutul Secuiesc să fie prezent cu o nouă imagine la cea mai importantă manifestare de acest gen din Ungaria şi să promovăm regiunea prin intermediul unui stand comun – a spus Jánó Szabolcs, directorul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

„Turiştii externi vin în Ţinutul Secuiesc ca să beneficieze de experienţe şi programe de care acasă nu au parte. Din acest motiv, turiştii din Ungaria sunt interesaţi în principal de mofete şi de oportunităţile de tratament şi, potrivit afirmaţiilor lor, în timpul excursiei, ei vizitează cu plăcere şi monumentele din patrimoniul construit, conacele şi castelele. Aceştia preferă cu prioritate cazarea în mediul rural şi cazările child-friendly, faţă de hoteluri, fiind deschişi şi către programele organizate şi evenimentele culturale. Cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală, am prezentat celor interesaţi cele şapte minuni ale judeţului Covasna, iar cei mici s-au familiarizat cu câteva dintre caracteristicile specifice ale regiunii noastre, prin intermediul planşelor de colorat şi al jocurilor puzzle” – a mai spus directorul asociaţiei.

La  Târgul  Internaţional de  Turism de la Budapesta, judeţul Harghita este reprezentat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, al cărei membru fondator este Consiliul Judeţean Harghita. Colaboratorii asociaţiei au expus broşuri şi cataloage care promovează judeţul Harghita, respectiv oferă celor interesaţi pachete turistice şi reduceri atractive.

La această ediţie a târgului, asociaţia este prezentă cu oferte turistice de vacanţă Paște, cu o durată de cinci zile, care, pe lângă activităţi tradiţionale ca vopsitul ouălor, cuprinde şi activităţi de relaxare, astfel şi wellness-ul. Pentru acest pachet se oferă şi o reducere de preţ de 10% – a declarat Mezey Zsolt, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Harghita. De asemenea, se oferă şi un pachet turistic în zona „Sóvidék”. Reprezentanţii asociaţiei sunt prezenţi şi la Bike Expo, unde recomandă vizitatorilor traseul Via Ferrata din zona lacului Roşu, precum şi alte trasee de ciclism. Se speră că, prin promovarea acestora, pe timpul verii, mai mulţi amatori de ciclism vor vizita judeţul Harghita, a spus Mezey Zsolt.

„În rândurile turiştilor din Ungaria, mereu există un mare interes pentru oportunităţile de cazare, programele turistice şi evenimentele din Ţinutul Secuiesc. Scopul participării la aceste târguri este creşterea numărului de înnoptări ale turiştilor şi, prin aceasta, crearea de noi locuri de muncă, aceasta contribuind la asigurarea condiţiilor de trai în locurile natale. De câţiva ani suntem prezenţi la astfel de târguri şi, în vederea dezvoltării turismului local şi a promovării turismului durabil regional, Consiliul Judeţean Harghita sprijină participarea asociaţiei la întâlnirile profesionale” – a adăugat directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Harghita.

În Strategia de dezvoltare a turismului a judeţului Mureş, creşterea numărului de turişti din Ungaria este de o importanţă majoră. Acesta este motivul pentru care Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, consideră că este important ca judeţul să fie prezent la cea mai importantă manifestare de acest gen din Ungaria, târgul de turism „Utazás 2017” din Budapesta.

„În prezent, un număr foarte mare de turişti din Ungaria sosesc în vizită în judeţul Mureş şi majoritatea acestora nu sunt curioşi doar de atracţiile judeţului nostru, ci călătoresc mai departe în judeţul Harghita sau Covasna, să vadă cât mai mult din Ţinutul Secuiesc. Aceasta demonstrează, de asemenea, că este în interesul acestora să aibă o viziune comună privind dezvoltările turistice, respectiv, prin crearea unei destinaţii turistice în Ţinutul Secuiesc, putem consolida brandul comun şi putem să obţinem o promovare mai eficientă a atracţiilor turistice şi a programelor din regiune. În acest sens, s-au făcut deja paşi importanţi, dar trebuie să continuăm să colaborăm, pentru că mai sunt încă multe de făcut. Având în vedere faptul că doar o parte a teritoriului judeţului Mureş aparţine Ţinutului Secuiesc istoric, promovăm atracţiile turistice din judeţ şi la un alt stand, la standul oficial al Ministerul Turismului din România. Pentru târgul de turism din Budapesta am adus materiale, în principal, despre oraşele Târgu Mureş, Sovata şi Sighişoara, respectiv prezentăm oportunităţile de recreere existente în staţiune şi mediul rural şi, de asemenea, turismul natural” – a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, prezent la târgul de turism de la Budapesta – „Utazás 2017”.

Budapesta, 4 martie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2018»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774